Horúčavy a ako ich zvládať

Začalo nám obdobie vysokých teplôt, ktoré ťažko zvláda, nie len mnoho z nás, ale aj naše zvieratká.

Kedy je ideálny čas na venčenie?

Ideálne skoro ráno a neskoro večer, treba sa však vyhnúť dlhým prechádzkam po asfaltových cestách v čase od 12:00 – 17:00, v tom čase je asfalt prehriaty a môže dosahovať teploty medzi 50 – 70 °C, ktoré môžu spôsobiť závažné popáleniny na labkách. Odporúčame preto, čo najkratšie prechádzky po asfalte a uprednostniť venčenie na tráve, v tieni, prípadne v lese. Pri dlhších prechádzkach odporúčame so sebou vziať fľašu s vodou.

Aké podmienky by mal mať psík doma

Najlepšie je, ak má prístup do pivnice, garáže (chladnejšieho priestoru), kde sa môže trošku schladiť, prípadne je vhodné zakúpiť chladiace podložky, kde sa cena pohybuje okolo 20 € a dajú sa zakúpiť aj u nás. Existujú aj misky na chladenie vody, tie je zväčša potrebné ale umiestniť na nejaký čas do mrazničky. Psík potrebuje mať tieň na dvore a v neposlednom rade vodu s miskou celý deň v tieni, väčšina psíkov teplú vodu piť nechce a môže sa Vám stať, že sa psík dehydratuje a skolabuje.

Psíka nenechávame v aute

Pri vonkajšej teplote 30 – 32 °C za 30 minút v aute sa môže teplota vyšplhať až na 50 a viac °C, preto ak idete na nákup, k lekárovi a pod. premyslite si, či psíka vezmete so sebou. Ak predsa len niekam v lete potrebujete so psíkom cestovať nezabudnite na pravidelné prestávky na venčenie a dodržiavanie pitného režimu. Pozor však na klímu aby psíkovi nefúkala priamo do očí – môže to mať za následok zápal a výtoky z očí.

V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať a radi Vám poradíme.